VPN Support Menu

Säker webbsökning (VPN)

Problem med Safe Browsing (VPN)

Eftersom det finns många rörliga delar som gör att en VPN fungerar som en tjänst, finns det många anledningar till varför Safe Browsing (VPN)-tjänsten kanske inte är tillgänglig för dig att använda.

För att se till att ditt internet använder VPN-anslutningen, se till att du stänger alla applikationer och webbläsare som du vill använda VPN innan du ansluter och öppnar dem igen efter anslutning.

Vi har tagit fram dessa felsökningssteg som antingen kommer att lösa ditt problem eller peka dig i rätt riktning för att få det löst.

Ändra VPN-protokoll

Protokollet kan tänkas på vilken typ av språk programvaran använder. Detta kan hjälpa det att fungera med olika enheter.

• Öppna applikationen TotalAV

• Klicka på Inställningsikonen

• Ändra VPN Protokoll till Andra tillgängliga alternativ

Försök nu att ansluta till VPN.

Försök med en annan plats

Försök med en annan serverplats - detta utesluter om det var problem med en viss plats.

Om den andra servern fungerar, använd den. Om det finns ett problem med den andra servern kan det lösas när som helst mellan de kommande 5 minuterna och 24 timmarna.

Startar om

Att starta om både din internetrouter och enheten kan hjälpa eftersom det rensar deras minne och startar om deras processer.

• Stäng av din enhet
  • Stäng av din internetrouter
  • Vänta 30 sekunder
  • Slå på din internetrouter
  • Vänta ytterligare 30 sekunder
  • Slå på din enhet
  • Ladda TotalAV och försök ansluta till VPN.

Aktivera VPN-passthrough

Din router kan ha VPN Passthrough inaktiverad.

Varje router och tillverkare kommer att ha olika sätt att aktivera VPN-passthrough, så vänligen kontrollera manualen för din router, kolla webbplatsen eller kontakta din routers supportteam.

Kontrollera en annan Internetanslutning

Om du kan kontrollera en annan internetanslutning hjälper dig att identifiera om problemet är med nätverket. Om det finns ett problem måste du kontakta ägaren eller tjänsteleverantören.

Kontakta nätverksägaren

Det är möjligt för skolor, arbetsplatser eller andra offentliga eller privata nätverk att inaktivera användningen av VPN-anslutningar.

Om du äger anslutningen måste du prata med din internetleverantör för ytterligare support och se till att de tillåter VPN-passthrough på sina anslutningar.

Försök med en annan plats

Försök med en annan serverplats - detta utesluter om det var problem med en viss plats.

Om den andra servern fungerar, använd den. Om det finns ett problem med den andra servern kan det lösas när som helst mellan de kommande 5 minuterna och 24 timmarna.

Startar om

Att starta om både din internetrouter och enheten kan hjälpa eftersom det rensar deras minne och startar om deras processer.

• Stäng av din enhet
  • Stäng av din internetrouter
  • Vänta 30 sekunder
  • Slå på din internetrouter
  • Vänta ytterligare 30 sekunder
  • Slå på din enhet
  • Ladda TotalAV och försök ansluta till VPN.

Aktivera VPN-passthrough

Din router kan ha VPN Passthrough inaktiverad.

Varje router och tillverkare kommer att ha olika sätt att aktivera VPN-passthrough, så vänligen kontrollera manualen för din router, kolla webbplatsen eller kontakta din routers supportteam.

Kontrollera en annan Internetanslutning

Om du kan kontrollera en annan internetanslutning hjälper dig att identifiera om problemet är med nätverket. Om det finns ett problem måste du kontakta ägaren eller tjänsteleverantören.

Kontakta nätverksägaren

Det är möjligt för skolor, arbetsplatser eller andra offentliga eller privata nätverk att inaktivera användningen av VPN-anslutningar.

Om du äger anslutningen måste du prata med din internetleverantör för ytterligare support och se till att de tillåter VPN-passthrough på sina anslutningar.

Försök med en annan plats

Försök med en annan serverplats - detta utesluter om det var problem med en viss plats.

Om den andra servern fungerar, använd den. Om det finns ett problem med den andra servern kan det lösas när som helst mellan de kommande 5 minuterna och 24 timmarna.

Startar om

Att starta om både din internetrouter och enheten kan hjälpa eftersom det rensar deras minne och startar om deras processer.

• Stäng av din enhet
  • Stäng av din internetrouter
  • Vänta 30 sekunder
  • Slå på din internetrouter
  • Vänta ytterligare 30 sekunder
  • Slå på din enhet
  • Ladda TotalAV och försök ansluta till VPN.

Aktivera VPN-passthrough

Din router kan ha VPN Passthrough inaktiverad.

Varje router och tillverkare kommer att ha olika sätt att aktivera VPN-passthrough, så vänligen kontrollera manualen för din router, kolla webbplatsen eller kontakta din routers supportteam.

Kontrollera en annan Internetanslutning

Om du kan kontrollera en annan internetanslutning hjälper dig att identifiera om problemet är med nätverket. Om det finns ett problem måste du kontakta ägaren eller tjänsteleverantören.

Kontakta nätverksägaren

Det är möjligt för skolor, arbetsplatser eller andra offentliga eller privata nätverk att inaktivera användningen av VPN-anslutningar.

Om du äger anslutningen måste du prata med din internetleverantör för ytterligare support och se till att de tillåter VPN-passthrough på sina anslutningar.