TotalAV Indstillinger

Problemer med operativsystemnedbrud

Denne artikel gælder kun for Windows-enheder

Windows-nedbrud har normalt form af at vise en blå skærm, kendt for mange som Blue Screen of Death. I en række tilfælde kan en genstart af computeren forhindre, at dette sker igen, men i denne artikel undersøger vi fejlfindingstrin for, hvornår dette sker ofte.

Tryk på tasten Windows + R

Hukommelsestjek

Fejlagtig hukommelse er en af de mest almindelige årsager til blå skærme. Meddelelsen, der vises på skærmen, kan referere til en fysisk hukommelsesdump, at køre et hukommelsestjek ville være den bedste vej frem i dette scenarie:

1. Indtast mdsched.exe i dialogboksen Kør, og klik derefter på OK

2. Der vil blive givet mulighed for at køre kontrollen med det samme eller ved næste genstart af computeren

3. Uanset hvad, ved næste genstart vil en blå skærm vise status for hukommelsesevaluering

4. Efter genstart vises en meddelelse på proceslinjen Windows, som angiver, om RAM-fejl har blevet opdaget eller ej

Hvis hukommelsestest giver dig fejl, er det muligt, at din RAM, i det mindste en af sticks, er defekt og skal udskiftes. Hos TotalAV kan vi hjælpe med at finde en bred løsning på fundne RAM-fejl, men den bedste vej frem, hvis der skulle blive fundet fejl, ville være at tage din computer til en lokal it-hardwarebutik.

Juster virtuel hukommelse

Den virtuelle hukommelse er en forlængelse af computerens fysiske hukommelse. Det er en del af RAM og en del af din computers harddisk, hvis fysisk RAM løber tør, bruger Windows virtuel RAM til midlertidigt at håndtere processer. Sådan justeres virtuel RAM:

• Klik på Start-knappen / Windows-ikonet og skriv Kontrolpanel, klik på resultatet
  • Klik på systemikonet og derefter på Avancerede systemindstillinger i sidebjælken
  • Klik på knappen Indstillinger i sektionen Ydelse i dialogboksen
  • Klik på fanen Avanceret i dialogboksen Ydelsesindstillinger
  • Nederst på siden kan du se information om virtuel hukommelse. Tryk på Skift, og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet øverst i det nye vindue, der vises
  • I vinduet Virtuel hukommelse skal du fjerne markeringen i Administrer automatisk sidefilstørrelse for alle drev
  • Klik på alternativknappen ud for Brugerdefineret størrelse. For at indstille den maksimale størrelse anbefaler vi, at du følger den anbefalede størrelse til dit system, vist nederst i vinduet. Husk, Windows begrænser sidefilstørrelsen til tre gange størrelsen af din installerede RAM for at sikre systemstabilitet. Indstil den oprindelige størrelse til den aktuelt tildelte sidefilstørrelse
  • Kør et disktjek

På de fleste moderne versioner på Windows bør der forekomme automatisk defragmentering af din harddisk. Men hvis du pludselig er begyndt at få nedbrud - vil det være klogt at køre dette manuelt ved at gøre følgende:

• Åbn et Explorer-vindue, og klik på Denne pc eller Denne computer i sidebjælken
  • Højreklik på din harddisk (sandsynligvis mærket C:) og klik på Egenskaber i kontekstmenuen
  • I dialogboksen Egenskaber skal du klikke på fanen Værktøjer og derefter klikke på knappen Kontroller under titlen Fejlkontrol
  • Klik på start, og diskkontrollen vil køre, informere om eventuelle fejl og reparere de fleste problemer, hvis de findes
  • Kør en Junk Cleaner-scanning i TotalAV

Den midlertidige filmappe Windows har ry for at blive fyldt meget hurtigt. Det er noget, du bør rense ud regelmæssigt, da det kan påvirke, hvordan Windows klarer sig. Dette kan nemt gøres i TotalAV-appen.

Klik på speedometeret i TotalAV-sidebjælken, og vælg derefter Junk Cleaner i menuen. At køre Junk Cleaner identificerer smart systemfiler, der ikke er nødvendige:

• Cachelagrede Windows-opdateringer - logfiler, der beskriver, hvad computeren gjorde, da den sidst blev opdateret. Fuldstændig ubrugelige filer for de fleste brugere
  • Papirkurv - hvis papirkurven ikke er blevet tømt, vil filerne i den stadig optage plads på harddisken!
  • Midlertidige filer - filer, der kun behøvede at eksistere midlertidigt for at udføre en proces, men Windows har ikke slettet dem
  • Windows Fejlrapporteringsfiler - Hvis programmer går ned, opretter de logfiler, så computerteknikere kan identificere, hvorfor nedbruddet skete. Medmindre du har at gøre med et meget specifikt nedbrudsproblem, kan disse filer sikkert slettes
  • Når scanningen er fuldført, skal du følge instruktionerne på skærmen for at fjerne filerne fra din computer. Noget virkelig betydelig diskplads kan ryddes ved at fjerne uønskede filer.

Windows Opdateringer

Windows-opdateringer frigives for at forbedre sikkerheden og pålideligheden, så hvis der opstår nedbrud, bør der søges efter opdateringer.

{ !Windows!} 10

• Klik på startknappen / Windows-ikonet, og skriv Windows Opdater indstillinger
  • Vælg linket til systemindstillinger, der vises i resultaterne
  • I vinduet Opdatering og sikkerhed skal du klikke på linket Avancerede indstillinger i højre rude
  • I det videre vindue skal du sikre dig, at Automatisk er valgt i rullemenuen
  • { !Windows!} 8

• Klik på startknappen / Windows-ikonet, og skriv Kontrolpanel
  • Vælg linket Kontrolpanel, der vises i resultatet i søgeruden til højre
  • I Kontrolpanel skal du klikke på System og sikkerhed og derefter på Windows Update
  • Klik på Skift indstillinger i sidebjælken
  • Vælg Installer opdateringer automatisk fra rullemenuen
  • { !Windows!} 7

• Klik på startknappen / Windows-ikonet, og klik derefter på Kontrolpanel
  • I Kontrolpanel skal du klikke på System og sikkerhed og derefter på Windows Update
  • Sørg for, at Automatiske opdateringer er slået til
  • Hvis du opdager, at Windows-opdateringer mislykkes, kan du se denne Microsoft-artikel for fejlfindingsvejledning.

NOTE: Du er ikke logget ind på en konto. For at logge ind venligst Klik her.